Blog

Objavte tie najlepšie detské koberce! Stavte na materiály, tvary a dizajn, ktorý zaručene uspeje!

Koberce dodávajú priestorom atmosféru a pohodlie, izolujú a chránia podlahu, a navyše dodávajú veľmi útulný nádych. V detských izbách sa stávajú praktickým a všestranným dekoratívnym prvkom. Na čo musíte myslieť pred výberom toho správneho modelu? Prečítajte si v našom novom blogu. 

Koberec ako nevyhnutný doplnok!

Existuje mnoho výhod, ktoré koberce ponúkajú v celom dome, ak ich vyberiete múdro. Veľmi dôležitú úlohu zohrávajú aj v detských izbách, keďže okrem dekorovania aj spríjemňujú priestor.

Deti milujú, keď sa na zemi hrajú alebo čítajú rozprávku. S vhodným kobercom bude ich hranie oveľa pohodlnejšie. Podlahu izby navyše ochránite pred následkami detských hier, čo nie je maličkosť. Na fotografii je koberec FUN vyrobený z polypropylénu s kreatívnym vzorom.

 

Vyberte si ten najlepší materiál

Na výber máte rôzne možnosti v závislosti od požadovaného efektu, aj keď vždy je dôležité zvoliť si kvalitné materiály. Uistite sa, že koberec, ktorý kupujete do detskej izby, je pre ne bezpečný: nepúšťa veľa žmolkov, najmä ak ide o bábätko, a že farbivá používané pri jeho výrobe sú prírodné a nezávadné, bez toxínov.

-Vlna: Koberce zo 100% vlny sú odolné a veľmi dobre izolujú podlahu od nízkych teplôt. Navyše nie sú príliš komplikované na čistenie, aj keď to závisí od farby, modelu atď.

- Bavlna: je to prírodný materiál, ktorý je veľmi vhodný na detské koberce.

- Syntetické materiály ako polypropylén alebo polyester: Koberce z polyesterovej zmesi sú veľmi odolné. Väčšina týchto modelov má tiež mäkký a príjemný dotyk.

Koberec na fotke je koberec PLAY. Zamatový, nadýchaný a na dotyk jemný koberec vyrobený z polyesterovej priadze. Tento materiál sa vyznačuje výnimočne mäkkým vláknom, ktoré je odolnejšie voči nečistotám. Veselé vzory a pastelové farby skvele padnú do izbičky malého dieťaťa aj tínedžera. Na klzkom povrchu skvele funguje aj protišmyková spodná časť, ktorá zabraňuje šmýkaniu sa po podlahe. Vysoká kvalita spracovania zaručuje vysoký komfort používania. 

Veľmi jednoduché čistenie

Výber kobercov, ktoré sa ľahko čistia, je veľmi dôležitý, pokiaľ ide o detské izby. Dobre  vieme, aký vzťah majú deti k škvrnám a je normálne, že následky hry bude znášať aj koberec v ich izbe. Preto potrebujete  textílie, ktoré sú odolné a dobre sa perú.

Dobrým nápadom je vybrať si koberec, ktorý sa dá prať v práčke, ako napríklad tento koberec Junior.

Pre malé alebo veľké miestnosti

Len preto, že je detská izba vašich detí malá, nie je dôvod vzdať sa koberca, ktorý ju ozdobí a urobí ju útulnejšou. Vyberte si z okrúhlych modelov, sú všestrannejšie a ľahšie sa prispôsobujú interiéru. Na výber máte aj z rôznych modelov a materiálov.

Ak máte radi okrúhle koberce, môžete ich použiť aj vo veľkých miestnostiach. Umiestnite dva alebo dokonca tri a rozdeľte priestor na rôzne oblasti: praktické riešenie, ktoré je zároveň veľmi dekoratívne. Na obrázku je koberec okrúhly koberec pre deti HEARTS Jeans.

Koberce v detskej izbe môžu mať niekoľko výhod:

  • Bezpečnosť: Koberce môžu zabezpečiť mäkký povrch, čo je výhodné pre deti, ktoré sa môžu často hrať  na zemi.
  • Pohodlie: Pre deti, ktoré radi sedia alebo ležia na zemi, môže byť na kobercovej podložke pohodlnejšie ako tvrdej podlahe.
  • Zníženie hluku: Koberce môžu absorbovať zvuky, čo môže byť užitočné v detskej izbe, deti sa tak môžu hrať a byť hlučné.
  • Estetika: Koberce môžu pridať do detskej izby farbu, textúru a osobnosť, čo môže byť príjemné pre deti aj ich rodičov.
  • Izolácia tepla: V chladnejších oblastiach môže mať kobercová podlaha izolačné vlastnosti, čo môže udržiavať detskú izbu teplejšou.
  • Bezpečnosť pred šmyknutím sa: Niektoré druhy kobercov môžu mať protišmykovú úpravu, čo znižuje riziko pádov a úrazov.
  • Kreatívna zóna: Koberce môžu definovať priestor určený pre hranie alebo tvorivé aktivity, čím podporujú zábavu a učenie.
  • Ľahšia údržba: Koberce môžu byť ľahšie na údržbu než tvrdé podlahy, najmä ak sa použijú materiály odolné voči špineniu.
  • Útulnosť a domáce prostredie: Koberce môžu prispieť k celkovému dojmu útulnosti a domáceho prostredia v detskej izbe, čo môže podporovať pohodu a dobrú náladu detí.

Je však dôležité mať na pamäti, že koberce môžu byť náchylnejšie na znečistenie a alergény, takže je dôležité vyberať kvalitné materiály a pravidelne ich udržiavať čisté, najmä v detskej izbe, kde deti trávia veľa času.

Ďakujeme za čítanie nášho blogu